Peruttiinko musafestarit? Näin kannattaa toimia

Suomen talvi on pitkä, kylmä ja pimeä. Moni selviää tämän raskaan vuodenajan yli vain sillä ajatuksella, että pian kesän hennot auringonsäteet taas lämmittävät kasvoja, grillilihan huumaava tuoksu leviää hiillokselta ja varpaat saa upottaa raikkaaseen jokiveteen mökkirannassa. Yksi eniten odotetuista kesämuistoista on kuitenkin monelle suomalaiselle sama: jokakesäiset festarit! Suomalaiset ovat kivikovaa festarikansaa :  eikä ihme – ovathan festarit Suomessa lähinnä vain yhden vuodenajan herkkua, josta päästään nauttimaan lähes yksinomaan kesän yöttömissä öissä. Kun niitä saadaan odottaa koko muu vuosi, tuntuvat ne myös entistäkin makeammalta.

Mutta mites sitten suu pannaan, jos korona töpeksii suunnitelmat ja koko vuoden odottamasi musafestarisuunnitelmat valuvat kaivoon? Siinä kohtaa ei varmaan paljon hymyilytä, mutta ei kannata jäädä tuleen makaamaan vaan miettiä läpi käytännön asioita, jotta et häviä muutakin kuin hymyn huuliltasi. Tässä artikkelissa jaamme kanssasi pari vinkkiä siihen, mitä kannattaa ensimmäisenä tehdä silloin, kun uutiset festarin perumisesta tulevat julki. Näiden vinkkien avulla minimoit rahallisen tappion ja saat jotakin uutta odotettavaa, joten poimi ne varmuuden varalta talteen!

Musafestarit peruttu! Voi ei! Toimi näin tappion minimoimiseksi

Jos kauan odottamasi festarit on peruutettu koronan takia, on fiilis varmasti maassa. Tästä huolimatta kannattaa kuitenkin ensimmäisenä miettiä, mitä haluaisit tehdä. Haluatko saada lippuusi käyttämäsi rahan rahallisena hyvityksenä takaisin, vai käyttäisitkö lipun mieluummin ensi vuoden festareilla? Monet festarit tarjoavat mahdollisuuden käyttää lippua seuraavan vuoden festareissa sellaisenaan ja usein kärsivällinen festariyleisö saa lippunsa kaveriksi jonkin porkkanan kiitokseksi kärsivällisyydestä siispä voi olla varsin fiksu veto odotella seuraavan kesän tapahtumaa.

Jos päätät peruuttaa festarireissun, muista peruuttaa myös varaamasi majoitus ja mahdolliset matkaliput ajoissa, jotta ehdit saamaan niistä korvauksen. Monessa majapaikassa on olemassa aikaraja, jonka jälkeen maksuton peruutus ei enää ole mahdollinen. Tästä kannattaa olla tarkkana jo majapaikkaa varatessa.