Näin käyt festareilla koronaystävällisesti

Korona ja festarit: mikä ikävä kombo! Näitä kahta sanaa kukaan ei halua nähdä samassa lauseessa, sillä useimmiten se ennakoi musiikkifestareiden peruutusta. Pikkuhiljaa olemme kuitenkin palailemassa takaisin arkeen, jossa korona ei enää olekaan niin suuressa roolissa, kuin se on aikaisemmin ollut. Voidaan siis hyvin sanoa, että tulevana kesänä tullaan festaritarjonnassa palaamaan enemmän tai vähemmän koronaa edeltävien vuosien tasoiseen festaritarjontaan.

Halusimme tai emme, korona ei kuitenkaan viruksena ole vielä kadonnut yhtikäs mihinkään. Siksi onkin hyvä miettiä jo etukäteen, miten tulee varautumaan koronatoimiin myös festarireissuilla. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä siihen, miten voit tehdä festarireissusi mahdollisimman turvallisesti:  ja korona-asiat huomioon ottaen.

Helpot vinkit koronaystävälliseen festarireissuun: 5 parasta vinkkiä ammattilaisilta

Onko suunnitteilla kesäreissu festareille, mutta korona painaa mielen perukoilla? Ei hätää. Koronaystävällinen festarireissu ei ole ollenkaan niin vaikea toteuttaa, mitä ehkä alunperin ajattelit. Poimi alta 5 festarialan ammattilaisten vinkkiä siitä, miten käyt festareilla korona huomioon ottaen.

  • 1. Pidä turvavälit kunnossa kanssajuhlijoihin

Tätä ei voi painottaa liikaa. Turvavälit ovat avainsana koronan pysäyttämiseen. Tämä seikka ei katoa minnekään myöskään festareilla, eli välttele suuria ihmismassoja ja pidä huolta turvaväleistä kanssajuhlijoihin nähden.

  • 2. Käytä maskit ahtaissa sisätiloissa

Jos käyt festarien aikana sisätiloissa, käytä suojaavaa kasvomaskia. Ulkona tapahtuvat pisaran välityksellä ihmisestä toiseen välittyvät tartunnat ovat huomattavasti epätodennäköisempiä, joten ulkotiloissa voit juhlia hyvällä mielellä ilman kasvomaskia, kunhan sisätiloissa muistat taas koronan asettamat rajoitteet. Tämä on tärkeää myös kanssajuhlijoiden huomioimisen kannalta, sillä joukossa saattaa olla riskiryhmään kuuluvia.

  • 3. Pidä mukana käsidesiä

Käsidesi on helppo tapa selättää virus – mieluummin siis överit kuin vajarit! Käsidesi on festareilla hyödyllinen lisä myös ilman koronaakin, sillä esimerkiksi bajamajat eivät tunnetustikaan ole kaikkein hygieenisimpiä kapistuksia.

  • 4. Älä lähde matkaan sairaana

Jos olosi on vähänkään kipeä, jää kotiin. Jos epäilet koronaa, käy lääkärissä. Jotkut festivaalit lupaavat hyvittää lippusi hinnan, jos joudut jäämään kotiin koronan vuoksi. Tämä on palvelus kaikille muille festarikävijöille, sillä kukaan ei halua tuliaisiksi virustartuntaa!

  • 5. Pakkaa mukaan pikatesti kaiken varalta

Pikatesti on pieni ja kätevä kapistus ottaa mukaan, sillä jos alat tuntemaan itsesi kipeäksi kesken reissun, voit aina tehdä testin varmistaaksesi, onko kyseessä kesän pikkutunteina tapahtunut vilustuminen vai korona. Myös tämä on kaunis ele kanssajuhlijoita kohtaan ja toivot varmasti itsekin, että muu juhlakansa noudattaa samaista taktiikkaa. Kun kaikki ovat huomaavaisia toisiaan kohtaan, ei tule turhia tartuntoja ja jokainen pääsee juhlimaan turvallisesti suosikkifestareillaan!