Korona peruuttaa musiikkifestareita tiuhaan tahtiin

Korona-aikaa on takana vasta pari vuotta, vaikka välillä on vaikea uskoa, ettei elämäntyyliimme ole aina ja ikuisesti kuuluneet sellaiset peruselintarvikkeiksi muodostuneet asiat kuin vaikkapa maskit, käsidesit ja kotitestit. Toisaalta moni on koko pandemia-ajan pitänyt kiinni pandemia-aikaa edeltävistä muistoista ja muistellut kaiholla aikaa, jolloin pandemia oli lähinnä scifi-leffoissa ja historiankirjoissa esiintyvä ilmiö. Moni on elänyt täydessä kieltotilassa sitä faktaa kohtaan, että elämäntyylimme on viruksen johdosta muuttunut täysin jopa vuosien ajaksi ja yhä edelleen tuo pieni pirulainen vaikuttaa jokapäiväiseen arkeemme. Aina kun tuntuu siltä, että olemme juuri ja juuri pääsemässä kirkkaammille vesille, tuntuu kerta toisensa jälkeen palleaan iskevän uusi takaisku.

Onko näkyvissä valoa tunnelin päässä?

Järjestetäänkö vuonna 2022 festareita? Tämä kysymys on monen festarikävijän huulilla juuri nyt, kun kesäsuunnitelmien tekeminen alkaa olla vauhdissa. Kun pitkän ja lumisen talven jälkeen kevään auringonsäteet alkavat lämmittää kasvoja, on helppo kantautua unelmoimaan tulevasta kesästä ja kaikesta mitä se tuo tullessaan. Monen suomalaisen kohdalla tähän kuuluvat kiistatta musiikkifestivaalit aivan yhtä suuresti kuin yöttömät yöt ja mökkireissut sekä grillijuhlatkin. On siis luonnollista, että moni on tällä hetkellä huolissaan musafestareiden kohtalosta vuoden 2022 kesäkaudella. Miltä tilanne siis näyttää juuri nyt?

Maailmalta on alkuvuodesta kantautunut festareiden ystäville varsin hyviä uutisia. Vaikka Suomessa festarit ovat lähes yksinomaan kesäkauden yksinoikeus, maailmalla niitä voidaan säiden johdosta järjestää ympärivuotisesti. Esimerkiksi Yhdysvalloissa onkin päästy vuonna 2022 järjestämään yhdet maailman suurimmista ja seuratuimmista festareista eli tietenkin Coachella -musiikkifestarit, jotka vetävät vuosi toisensa jälkeen puoleensa Amerikan tähtikaartia aina artisteista somesta tuttuihin tiktok-julkkiksiin. Jos tämän mittakaavan ulkoilmafestarit ollaan saatu järjestettyä onnistuneesti, voi festarikansa nähdä valoa tunnelin päässä – hyvin suurella todennäköisyydellä Suomessakin päästään nauttimaan tulevana kesänä festareiden huumasta, sillä Suomen suurimmatkin festarit ovat vain murto-osan kokoisia siitä, mitä Coachellan kaltaiset megafestarit ovat hiljaisempinakin päivinä. Lohduttavaa, eikö vain?

Vaikka hyviä uutisia kantautuu päivä toisensa jälkeen, kannattaa kuitenkin seurata itseä kiinnostavan festivaalin someviestintää uutisten varalta. Vaikka moni festari on jo ilmoittanut olevansa taas saatavilla kesällä 2022, ei koskaan voi olla täysin varma siitä, että festarit tulevat toteutumaan. Muutamat festarit ovat valitettavasti jo alkuvuodesta tiedottaneet, ettei niitä tulla tänäkään vuonna näkemään festarikaartissa koronatilanteesta johtuen. Juuri tämän takia onkin tärkeää pitää silmällä uutisia ja ostaa liput vasta sitten, kun on varma siitä, että festarit taatusti tullaan järjestämään.

Kaiken kaikkiaan voidaan kuitenkin sanoa, että nyt on nähtävissä valoa tunnelin päässä ja runsaasti. Kesän 2022 festarikattaus näyttää jo varsin mehukkaalta ja melko suurella todennäköisyydellä voidaan sanoa, että viimeistään ensi vuonna päästään aikaisempien vuosien kaltaisiin tunnelmiin. Festarikesät, täältä tullaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *